שיתוף פעולה בין חוקרים לחינוך מתמטי ומורים למתמטיקה בפועל יוצר הזדמנות לשילוב מומחיות במחקר עם מומחיות דידקטית-פדגוגית. שילוב זה יכול להוביל לתוצרים חינוכיים אוטנטיים, רלוונטיים וישימים להוראה, ובכך עשוי להיות משמעותי, לתרום ולהעצים את כלל השותפים.
פרויקט מש"ל נבנה בהשראת פרדיגמה חדשנית של מדע אזרחי (Citizen Science) שמבוססת על ייחוד כוחות של חוקרים מקצועיים ואזרחים שאינם חוקרים מקצועיים במטרה לפתור סוגיות חשובות לחברה. בימינו מדע אזרחי צומח במגוון תחומים כגון רפואה, ביולוגיה, מדעי הסביבה וכדומה. עם זאת, מחקר המונים טרם שימש ככלי לפיתוח מקצועי של מורים למתמטיקה.
קהילת מש"ל ברחובות תשע"ט: כיצד מעצבים שביל משימות מדברות מוצלח?
כמורים למתמטיקה אנו חולקים מטרה משותפת: לגרום לתלמידינו להיות לומדים פעילים ועצמאיים הלוקחים אחריות על הלמידה שלהם, רוכשים בעלות על הידע ומשמשים כסוכני ידע בכיתתם. קהילת מש"ל (מורים שותפים למחקר) ברחובות יצאה למחקר משותף על מנת להתחקות אחר דרכים להשגת מטרה זו,

בעיות רבות במתמטיקה ניתן לפתור בדרכים שונות באמצעות ייצוגים
מגוונים.
תלמידים רבים נוטים להעדיף שיטה אחת (או ייצוג מסוים) על פני אחרות.
נטייה זו עלולה לפגוע בגמישות המחשבתית שלהם בפתרון בעיות.
המחקר מבקש לברר תחילה מה מאפיין נטיות והעדפות אלה ומה עומד בבסיסן, ובהמשך כיצד
ניתן להשפיע על תלמידים לשקול מגוון של דרכים וייצוגים בבואם לפתור בעיה.

- מורה: בוריס קויצ'ו
המציאות תחת מגפת הקורונה דורשת מכולנו לחפש דרכי הוראה חדשות.
במהלך התקופה הזו פותחו על ידי מורים ומורות רעיונות ותובנות הקשורים להוראת המתמטיקה מרחוק, אותם חשוב מאד לאסוף, לרכז ולשתף.
היוזמה "שיעורי מתמטיקה: מעצבים את היום שאחרי..." נועדה לתת מענה למטרה זו, בתקווה שהשיתוף יעזור לכולנו להתמודד עם האתגרים שאנו חווים.
מטרה נוספת של היוזמה היא לתת במה לקולות המורים בנושא הוראה מרחוק היום, והשלכותיה לעתיד, ליום שאחרי...

- מורה: בוריס קויצ'ו
מטרת הקהילה לחקור כיצד נוכל לפתח את החשיבה המתמטית הגבוהה של התלמידים בד בבד עם ההכנה לבחינות הבגרות.
באופן מסורתי בתהליך הכנה לבחינות הבגרות התלמידים מתמקדים בטכניקה ובאלגוריתמים לפתרון, עם פחות שימת לב לחשיבה מסדר גבוה. לאחרונה בחינות הבגרות כוללות יותר ויותר סעיפים שמענה עליהם דורש חשיבה מסדר גבוה. ברצוננו לחקור כיצד ניתן לקדם חשיבה מתמטית בקרב תלמידנו ולהציע דרכי הוראה מתאימות.
בשל המציאות החדשה בשיעורי המתמטיקה בתקופת הקורונה, בחרו חברי הקהילה להתמקד באינטראקציה המקוונת עם התלמידים, ולעסוק ספציפית באופן בו ניתן להביא תלמידים לשאול שאלות מעוררות הבנה בשיעורים המקוונים.

- מורה: בוריס קויצ'ו
גמישות מחשבתית היא מאפיין חשוב של פותרי בעיות טובים. כיצד ניתן לזמן ולעודד גמישות מחשבתית של תלמידים?
תלמידים בעלי גמישות מחשבתית יוכלו להיחלץ ממצב שבו הם תקועים בכיוון פתרון אחד ולנסות כיוון אחר לפתרון הבעיה. בנוסף, גמישות כזו עשויה לסייע לתלמידים שכבר פתרו בעיה בדרך אחת לפתור אותה בדרכים נוספות. איך מפתחים את הגמישות המחשבתית של התלמידים?

- מורה: בוריס קויצ'ו
מדי שנה נערכים מפגשי קהילות, בהם חברי קהילות מציגים תוצאות, מחליפים דעות ומשתפים ברעיונות.
