אודות משל עם טלפונים
רציונל
הוראת מתמטיקה מעניינת, מאתגרת, ומבוססת מחקר ניכרת בארץ ובעולם כחשובה לקידום החינוך המתמטי. מתוך כך מבקש פרויקט מש"ל (מורים שותפים למחקר) לשלב באופן מושכל את הפן החינוכי (מורים לומדים תוך כדי השתתפות במחקר מתמטי), הפן המדעי (המחקר הוא אותנטי, כלומר רלוונטי ומחובר לצרכי ההוראה מחד, ומייצר ידע מדעי חדש מאידך) והפן הטכנולוגי (למחקר ישנה תשתית ידידותית להבניה ושיתוף של ידע מסוגים שונים).
שיתוף פעולה בין חוקרים לחינוך מתמטי ומורים למתמטיקה בפועל יוצר הזדמנות לשילוב מומחיות במחקר עם מומחיות דידקטית-פדגוגית. שילוב זה יכול להוביל לתוצרים חינוכיים אוטנטיים, רלוונטיים וישימים להוראה, ובכך עשוי להיות משמעותי, לתרום ולהעצים את כלל השותפים.
אתר מש"ל נמצא בהתפתחות, ומבקש להוות פלטפורמה ידידותית לתיעוד ולשיתוף פעולה מפרה בין מורים וחוקרים.
פרויקט מש"ל נבנה בהשראת פרדיגמה חדשנית של מדע אזרחי (Citizen Science) שמבוססת על ייחוד כוחות של חוקרים מקצועיים ואזרחים שאינם חוקרים מקצועיים במטרה לפתור סוגיות חשובות לחברה. בימינו מדע אזרחי צומח במגוון תחומים כגון רפואה, ביולוגיה, מדעי הסביבה וכדומה. עם זאת, מחקר המונים טרם שימש ככלי לפיתוח מקצועי של מורים למתמטיקה.
מטרות הפרויקט
פרויקט מש"ל הציב לעצמו ארבעה יעדים עיקריים: (א) יצירת מאגר מתפתח של כלים לאיסוף עדויות המותאמים לרקע ולצרכים של מורים למתמטיקה, (ב) פיתוח פן מחקרי בקרב מורים למתמטיקה באמצעות השתתפותם הפעילה במחקר חינוכי, בדרכים מגוונות וברמות שונות, (ג) יצירת קהילה משולבת של מורים וחוקרים אשר תעסוק בטיפוח ובהטמעה של גישות פדגוגיות מבוססות מחקר, (ד) עידוד עריכת מחקרים חינוכיים רחבי היקף בהובלה משותפת של חוקרים ומורים ופיתוח מנגנון יעיל ליישומם בשטח.
צוות מש"ל







